Uitgebreide productkennisScherpe prijzenVoor 15.00 uur besteld? Morgen al in huis

  • Door ons beperkte assortiment hebben wij uitgebreide productkennis!

Veilige pennaald

Biedt de huidige pennaald waarmee u werkt voldoende bescherming en controle? De gezondheid van de patiënten staan vaak hoog in het vaandel maar de veiligheid van de zorgmedewerkers mag hierbij niet vergeten worden. Veilige pennaalden voorkomen prikincidenten onder zorgmedewerkers. Dit komt omdat veilige pennaalden zijn voorzien van een naaldsysteem die veiligheid biedt. Wist u dat de meeste prikincidenten plaatsvinden tijdens de zogenaamde ‘opruimfase’?

Wij hebben de veilige pennaald die prikaccident reduceert op voorraad in Nederland.

De veilige pennaald: Ateria SafeControl

De Ataria SafeControl is een veilige pennaald die is ontwikkeld op basis van de input van 204 zorgverleners. Ze gaven aan dat ze bij het prikken met de bestaande veilige pennaalden moeite hadden met het prikken omdat ze de naald niet kunnen zien. Hierdoor heeft de zorgprofessional geen 100% controle, terwijl dit wel noodzakelijk is. Voor de patiënt is het belangrijk dat de juiste dosis insuline toegediend wordt. Uit het onderzoek onder de 204 zorgverleners bleek dat het regelmatig voorkomt dat de huidige veilige pennaalden prematuur afgaan. Bij voortijdige activering is er geen 100% zekerheid dat de volledige dosis insuline is gegeven. Dit kan voor de patiënt gevaarlijk zijn.

Nadat Owen Mumford de veiligheidspennaald ontwikkeld had, hebben 106 zorgmedewerkers de nieuwe veiligheidspennaald uitgetest. 75% van de ondervraagden gaf aan dat deze veiligheidspennaald de juiste combinatie gaf van veiligheid en controle bij de toediening van de insuline. Maar liefst 92% was het er 100% mee eens dat ze de volledige dosis hadden toegediend. De meerderheid zou liever de Ateria SafeContol gebruiken als ze de keuze kregen.

Voordelen Ateria SafeControl

Hoe werkt de Ataria SafeControl veilige pennaald?

De naald is voorzien van een beschermhulsje, zolang deze erop zit is het niet mogelijk om te prikken en blijft de naald steriel. Tijdens het prikken is de naald zichtbaar, dit zorgt voor de controle die tijdens het injecteren nodig is om de volledige dosis insuline af te geven. Na het prikken is het beschermkapje (dat aan de naald vast zit) gemakkelijk met een simpele duimbeweging terug over de naald heen te plaatsen. Op dat moment is de naald aan beide kanten vergrendeld en is het niet meer mogelijk om geprikt te worden door de pennaald.

Bekijk deze video voor meer informatie over veilige pennaald: Ateria SafeControl

Aan het zoeken naar een normale pennaald voor patiënten?

Waarom werken met de Asteria SafeContol veiligheidspennaald?

  • Reduceert prikincidenten tot wel 75 tot 90 procent.
  • Creëert een veilige werkomgeving.
  • Geeft inhoud aan goed werkgeverschap.
  • Vermindert het risico op infecties.
  • Vermindert angst en onzekerheid bij uw medewerkers.
  • Vermindert personeelsuitval door uitval na een prikincident.
  • Het is simpelweg wettelijk verplicht.

Om de risico’s en gevolgen van prikincidenten te verminderen is het dus verstandig om een veiligheidspennaald aan te schaffen. Schroom niet om contact met ons op te nemen, wij geven u graag advies over onze veilige naalden voor uw onderneming. Wij zijn te bereiken via het volgende mailadres info@flynther.nl

Ateria SafeControl