Uitgebreide productkennisScherpe prijzenVoor 15.00 uur besteld? Morgen al in huis

  • Door ons beperkte assortiment hebben wij uitgebreide productkennis!

Veiligheidspennaald

Biedt de huidige pennaald waarmee u werkt voldoende bescherming en controle? De gezondheid van de patiënten staan vaak hoog in het vaandel maar de veiligheid van de zorgmedewerkers mag niet vergeten worden. De Ateria SafeContol veiligheidspennaald voorkomt prikincidenten bij uw medewerkers. Dit komt omdat het heel eenvoudig is om de pennaald na gebruik te beveiligen. De meeste prikincidenten vinden plaats tijdens de zogenaamde ‘opruimfase’, dit is na vergrendeling van de AteriaSafeControl met dit product niet meer mogelijk.

Voordelen Ateria SafeControl

Wat zijn de voordelen van deze Ateria SafeContol veiligheidspennaald?

De Ateria SafeControl veiligheidspennaald op basis van de input van 204 zorgverleners. Ze gaven aan dat ze bij het prikken met een veiligheidspennaald moeite hadden omdat de zichtbaarheid van de naald niet goed was. Hierdoor heeft de zorgprofessional niet 100% controle. Heel belangrijk voor de veiligheid van de patient is dat de juiste dosis insuline toegediend wordt. Uit het onderzoek bij de 204 zorgverleners bleek dat het bij de huidige generatie veiligheidspennaalden regelmatig voorkomt dat deze prematuur afgaan. Bij voortijdige activering is het niet 100% zeker dat de volledige dosis insuline is gegeven. Dit kan voor de patiënt gevaarlijk zijn.

Nadat Owen Mumford de veiligheidspennaald ontwikkeld had, hebben 106 zorgmedewerkers de nieuwe veiligheidspennaald uitgetest. 75% van de ondervraagden gaf aan dat deze veiligheidspennaald de juiste combinatie gaf van veiligheid en controle bij de toediening van de insuline. Maar liefst 92% was het er 100% mee eens dat ze de volledige dosis hadden toegediend. De meerderheid zou liever de Ateria SafeContol gebruiken als ze de keuze kregen.

Hoe werkt de Ateria SafeControl veiligheidspennaald?

De naald zit in een beschermhulsje, zolang deze erop zit is het niet mogelijk om te prikken. Tijdens het prikken is de naald zichtbaar, dit zorgt voor de controle dat tijdens het injecteren nodig is om de juiste dosis af te geven. Na het prikken schuif je een beschermkapje (dat aan de naald vast zit) gemakkelijk met een simpele duimbeweging over de naald heen. Nu is het niet meer mogelijk om geprikt te worden en kan de naald veilig weggegooid worden.

Bekijk deze video voor meer informatie over de Ateria SafeControl

Waarom werken met de Asteria SafeContol veiligheidspennaald?

  1. Reduceert prikincidenten tot wel 75 tot 90 procent.
  2. Creëert een veilige werkomgeving.
  3. Geeft inhoud aan goed werkgeverschap.
  4. Vermindert het risico op infecties.
  5. Vermindert angst en onzekerheid bij uw medewerkers.
  6. Vermindert personeelsuitval door uitval na een prikincident.
  7. Het is simpelweg wettelijk verplicht.

Om de risico’s en gevolgen van prikincidenten te verminderen is het dus verstandig om een veiligheidspennaald aan te schaffen. Schroom niet om contact met ons op te nemen, wij geven u graag advies over onze veilige naalden voor uw onderneming. Wij zijn te bereiken via het volgende mailadres info@flynther.nl

Ateria SafeControl