Gratis verzending ✓ Voor 23.59 uur besteld, de volgende dag verzonden

Ateria SafeControl veiligheidspennaald

Waarom de Unifine SafeControl?


Controle en bescherming zijn twee factoren die belangrijk zijn bij het injecteren van insuline. De vraag aan u is: Biedt de pennaald waar u of uw medewerkers mee werken dit voldoende? De veiligheid en gezondheid van patiënten staan vaak hoog in het vaandel maar hierbij mag de veiligheid van zorgmedewerkers niet vergeten worden. De Unifine Safecontrol is een veilige pennaald die prikincidenten voorkomt bij zorgmedewerkers én patiënten comfort en een juiste dosis waarborgen.

Wereldwijd heeft tot 69% van de medewerkers in de gezondheidszorg op enig moment in hun carrière te maken gehad met een prikincident. Prikincidenten komen dus vaak voor binnen zorginstellingen.

De effecten voor de zorgmedewerker kunnen zowel fysiek als psychologisch zijn. Voor uw als werkgever kan een prikincident ook enorme gevolgen hebben, ongeacht of er sprake is van besmetting.

Hoe werkt de Unifine SafeControl?


Voor gebruik zit de naald in een doorzichtige beschermhuls. Wanneer deze beschermhuls op de naald zit is het niet mogelijk om te prikken. Tijdens het prikken is de naald zichtbaar, hierdoor wordt de controle gewaarborgd en vroegtijdige activering tegengegaan. Nadat de volledige dosis insuline is toegediend dient het beschermkapje over de naald geschoven te worden. Dit is gemakkelijk te doen met één simpele duimbeweging. Nu is een prikincident voorkomen omdat het niet meer mogelijk is om geprikt te worden.

Bekijk het volgende instructiefilmpje voor meer informatie.

Bescherming tegen de mogelijkheid van prikletsel.

De mogelijkheid om dezelfde techniek te gebruiken als een conventionele pennaald.

Een intuïtief gebruiksvriendelijk mechanisme.

Vertrouwen tijdens het injectieproces.

Ateria SafeControl veiligheidspennaald

De voordelen van de Unifine SafeControl veiligheidspennaald


Deze pennaald is ontwikkeld samen met 204 zorgverleners. Het uitgangspunt was dat ze aangaven dat ze het vervelend vonden dat de naald tijdens het prikken niet goed te zien was. Hierdoor was de controle niet 100% en kwam het regelmatig voor dat de pennaald te vroeg geactiveerd werd. Voor de patiënt is het belangrijk dat de volledige dosis insuline geïnjecteerd wordt, anders zal de bloedglucose niet optimaal zijn.

Nadat (met de invloed van de zorgverleners) de Unifine Safecontrol ontwikkeld was, is deze uitgebreid getest. 75% van de ondervraagden gaf aan dat deze pennaald de juiste combinatie gaf tussen veiligheid en controle tijdens het toedienen van insuline. Meer dan 90% was er 100% van overtuigd dat de volledige dosis insuline toegediend was. De meerderheid zal daarom liever de Unifine Safecontrol gebruiken tijdens het toedienen van insuline als ze de keuze hadden.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Om de risico’s en gevolgen van prikincidenten te verminderen is het dus verstandig om een veiligheidspennaald aan te schaffen. Schroom niet om contact met ons op te nemen, wij geven u graag advies over de Unifine Safecontrol. We zijn te bereiken via het volgende mailadres info@flynther.nl

Contact