Medisch afval

Wanneer u medisch afval zoals injectienaalden wil wegwerpen krijgt u te maken met veel verschillende regels. Deze regels zijn er om het risico op verwondingen en het besmettingsgevaar van personen te verlagen. Flynther heeft voor het veilig wegwerpen van medisch afval verschillende oplossingen in het assortiment. In de afgelopen jaren zijn wij enorm gegroeid, inmiddels nemen vele klanten onze afvalcontainers af. Onze klanten zijn apotheken, afval inzamelaars, verzorging- en ziekenhuizen, laboratoria etc. De meeste modellen zijn uit voorraad leverbaar en kunnen dezelfde dag nog verzonden worden.

Web-MWPV-47 plastic product casings

Veiligheidsnaalden

Om de veiligheid te waarborgen is het belangrijk om injectienaalden veilig op te bergen. Om deze veilig weg te gooien zijn speciale naaldencontainers ontworpen. Ook wanneer u een veilig naaldsysteem gebruikt dan bent u verplicht om deze naalden in een daarvoor bestemde naaldcontainer af te voeren.

Breed assortiment

Wij leveren een breed assortiment naaldencontainers die allemaal UN3291 zijn gekeurd. Om aan de verschillende wensen van de klanten te voldoen hebben we verschillende modellen met verschillende sluit systemen. De naaldcontainers zijn geschikt voor het inzamelen van spuiten, naalden, scalpels, canules etc. De maten lopen uiteen van 0,2 liter tot en met 9 liter en hebben verschillende vormen zoals rond en rechthoekig. De naaldencontainers zijn punctie- en lek bestendig in verticale toestand. Wanneer de container niet afgesloten is en omgestoten wordt zullen de naalden er dus niet zomaar uit vallen.

Medisch afval

Inzameling infectieus afval

Infectieus afval dient zorgvuldig afgevoerd te worden. De naaldencontainers horen weer weggeworpen te worden in hiervoor bedoelde boxen. Naast naaldencontainers behoort ook ander medisch afval van bijvoorbeeld tandheelkundige of diergeneeskundige thuis op een veilige opbergplek.

Risico houdend medisch afval

Medische opbergbox

Voor infectieus afval leveren wij speciale verpakkingen, zo kan dit veilig afgevoerd worden. Dit kan met een speciale box van karton of een stevige kunststof opberg box. Binnen in de kartonnen doos zit een plastic binnenzak die kan worden afgesloten met de meegeleverde tie-wrap. De bodem van de doos is gemaakt van stevig plastic, dit om de veiligheid tijdens het transport te garanderen.

Veilige naaldencontainer

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, hierdoor hebben wij dan ook onze producten zorgvuldig uitgekozen. Al onze naaldencontainers zijn voorzien van een tool die het mogelijk maakt om verschillende veiligheidskapjes van naalden af te krijgen zonder de kans te lopen om in uw vingers te prikken.

Alle naaldencontainers die wij leveren beschikken over zowel een permanente als een tijdelijke sluiting. U kunt de container dus sluiten om hem de volgende keer weer open te krijgen maar ook definitief sluiten, dan gaat hij met geen mogelijkheid meer open. De naaldencontainers zijn punctiebestendig en lek bestendig in verticale toestand. Wanneer de container niet afgesloten is en omgestoten wordt zullen de naalden er dus niet zomaar uit vallen.

Gepersonaliseerde naaldencontainer

Het is mogelijk om de naaldencontainer te personaliseren naar een gewenst design. Zo kan u een naaldencontainer inzetten als promotiemiddel voor uw onderneming. In overleg zijn er vele mogelijkheden dus schroom niet om contact op te nemen met ons om uw ideeën voor te leggen.

Contact