Uitgebreide productkennisScherpe prijzenVoor 15.00 uur besteld? Morgen al in huis

  • Door ons beperkte assortiment hebben wij uitgebreide productkennis!

Vanmorgen heeft Dr. Ranj Sigh live een hiv test gedaan op de televisie. Hij deed de test met de Simplitude ByMe, dit is een simpele hiv sneltest en geeft een betrouwbaar resultaat. Sanj Sigh is een huisarts en presentator en heeft als doel om in 2030 Engeland hiv vrij te hebben. Door live op de televisie een hiv test te doen en in gesprek te gaan over hiv wil hij het stigma rond de ziekte voorkomen en zorgen dat meer mensen zich gaan testen.

Best bekeken ochtendshow in Engeland

Ranj Sigh kwam op bezoek bij het populaire programma This Morning. Hij vertelde dat hiv niet langer een doodvonnis is en dat er een normaal leven te leiden is met hiv. Hoe eerder het virus opgespoord wordt des te effectiever de behandeling is. Met de behandeling is een goed leven te leiden en geef je het niet door aan andere partners. Hierdoor is het belangrijk dat iedereen zich laat testen, voor je eigen gezondheid maar ook van die van anderen.

In 2030 hiv het land uit

Hiv is te stoppen met behulp van testen en behandelingen. De Simplitude ByMe is een nieuwe hiv zelftest, met deze test kan er anoniem getest worden in een prettige thuissituatie. De ByMe geeft binnen 15 minuten een betrouwbaar resultaat en wordt geleverd met een duidelijk instructievel.

Wat is hiv?

Hiv staat voor humaan immunodeficiëntievirus en is een virus dat cellen aanvalt die het lichaam helpen infecties te bestrijden, waardoor een persoon kwetsbaarder wordt voor andere infecties. Hiv wordt verspreid door contact van bepaalde lichaamsvloeistoffen van een hiv-positieve persoon, meestal wordt hiv overgedragen door onbeschermde seks of tijdens het delen van naalden. Wanneer hiv niet behandeld wordt zal in een later stadium aids ontstaat. Aids treedt op wanneer het immuunsysteem van het lichaam ernstig beschadigd is door het virus.

Hiv-sneltest

De simplitude ByMe hiv test:

Sommige hebben moeite om genoeg bloed te krijgen voor de test. Het belangrijkste is dat je je hand goed opwarmt, dit kan door de handen even in warm water te houden. Door daarna je vinger te masseren stimuleer je de bloedsomloop en zal er voldoende bloed uit de vinger komen. Door een beetje in de vinger te knijpen na de prik zal u de test goed uit kunnen voeren. Na het toevoegen van het bloed moeten er vier druppels testvloeistof in de test gedruppeld worden. Nu rest alleen nog het wachten. Iedereen kan zichzelf testen met de Simplitude ByMe, zegt ook huisarts Ranj Singh.

Koop vandaag nog een hiv zelftest op testhivzelf.nl

De uitslag van de hiv sneltest:

Het testresultaat van Dr. Janj was negatief, bij een negatief resultaat is er verder geen actie nodig. Als de testuitslag positief is moet dit formeel bevestigd worden door artsen. Vanuit Soapoli-online staat een team van artsen en verpleegkundigen voor u klaar wanneer u hulp en/of advies nodig heeft.