Gratis verzending ✓ Voor 23.59 uur besteld, de volgende dag verzonden

Owen Mumford krijgt B Corp-certificering

Geplaatst op: 30 jun 2021

Flynther is distributeur voor Owen Mumford in de Benelux. Owen Mumford is een specialist in het ontwerpen en fabriceren van medische hulpmiddelen. Gisteren hebben ze een B Corp-certificering binnengekregen nadat ze hebben bewezen te voldoen aan de eisen van deze certificering.

Vijf impactgebieden namelijk: bestuur, gemeenschap, werknemers, milieu en klanten.

Owen Mumford, heeft in 2014 een duurzaamheidsprogramma en hiermee zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG-S van de VN) behaald. Hiermee is Owen Mumford een bedrijf met winstoogmerk die de winst van het bedrijf doorzet op het milieu, externe gemeenschappen en zijn medewerkers.

Een B Corp-certificering beoordeelt vijf impactgebieden namelijk: bestuur, gemeenschap, werknemers, milieu en klanten.

Jarl Severn, CEO van Owen Mumford, zei: “Onze sociale en ecologische verantwoordelijkheden hebben altijd hoog op de agenda gestaan bij Owen Mumford. Ons onderwerpen aan het rigoureuze proces van B Corp-certificering is een natuurlijke ontwikkeling van onze kernprincipes. Bedrijven zoals het onze die actief zijn in de medische sector zijn gewend aan de eisen van een strak gereguleerde omgeving. Wij zijn van mening dat het niet voldoende is om alleen ethische en ecologische ambities te vermelden, maar dat het ook van cruciaal belang is om een erkende certificering te behalen. Onze marktplaatsen zijn immers afhankelijk van de hoogste ethische normen om omgevingen, professionals en patiënten te beschermen. B Corp biedt een solide benchmark voor het voortdurend verbeteren van wat we doen in ons bedrijf, in de wereldwijde gemeenschappen waar we deel van uitmaken en degenen waar we een positieve impact kunnen hebben.”

Owen Mumford ontwerpt en produceert al bijna 70 jaar medische hulpmiddelen voor zelfinjectie, bloedafname en medicijnafgifte. Deze mijlpaal onderstreept duidelijk haar inzet om een positief verschil te maken op het gebied van sociale en milieu-impact.