Zorgmedewerkers komen dagelijks in aanraking met besmettingsrisico’s. De kans is aanwezig dat de medewerker zichzelf prikt nadat een patiënt is geprikt. Op het moment dat het prikincident gebeurt bij een drager van HIV of hepatitis B of C is de kans dat de zorgmedewerker geïnfecteerd wordt met dit virus groot. Om dit te voorkomen zijn veiligheidslancetten ontworpen.
Zorgmedewerkers zijn sinds 13 mei 2013 verplicht om veiligheidslancetten te gebruiken. Dit om de veiligheid van hun zelf te garanderen, omdat prikincidenten worden voorkomen. Veiligheidslancetten zijn een medisch hulpmiddel met een ingebouwd beschermingsmechanisme. De veiligheidslancetten die wij aanbieden dragen bij aan het injectiecomfort van uw patiënten. Iedere zorgmedewerker kan door het gebruik van een veiligheidslancet met een gerust hart veilig prikken.
Bekijk Deze link om ons assortiment veilige priklancetten te bekijken
De meeste prikincidenten vinden gebeuren tijdens het opruimen van de naald. Doordat veilige naalden terugspringen in het lancet, is dit verleden tijd. Het is simpelweg niet meer mogelijk om geprikt te worden omdat de naald in het lancet zit. Met name in de spoedeisende hulp en GGD komen prikincidenten voor.
Klik op onderstaande knop om meer te lezen over onze nieuwste veiligheidspennaald
Voor zowel de zorgmedewerker als voor de werkgever kan een prikincident grote gevolgen hebben. Zelfs als er uiteindelijk geen sprake van besmetting is.
Om de risico’s en gevolgen van prikincidenten te verminderen is het dus verstandig om naalden met een veiligheidssysteem aan te schaffen. Schroom niet om contact met ons op te nemen, wij geven u graag advies over onze veilige naalden voor uw onderneming. Wij zijn te bereiken via het volgende mailadres info@flynther.nl