Uitgebreide productkennisScherpe prijzenVoor 15.00 uur besteld? Morgen al in huis

  • Door ons beperkte assortiment hebben wij uitgebreide productkennis!

Medewerkers in de zorg hebben regelmatig te maken met het risico op prikletsel. De zorgmedewerker kan zichzelf prikken vóór- of nadat de patiënt is geprikt. Wanneer er een prikincident voorkomt met een persoon die een virus met zich mee draagt kan dit enorme gevolgen hebben. Ook wanneer er geen sprake is van een infectie of virus kan een prikincident enorme gevolgen hebben voor een zorgmedewerker. Bij een prikincident met een persoon die drager is van HIV op hepatitis B of C is het risico groot dat dit overgegeven wordt.

  • Gaat prikletsel tegen
  • Biedt vertrouwen tijdens het injectieproces
  • Vermindert het risico op prikletsel
Ateria SafeControl veiligheidspennaald

Veilige naaldsystemen

Een Europese wet- en regelgeving verplicht zorginstellingen sinds 2013 te werken met veilige naaldsystemen. Hierbij wordt de veiligheid van het zorgpersoneel gegarandeerd want prikincidenten worden voorkomen. De lancetten die wij aanbieden zijn ontwikkeld om ook voor de patiënt de bloedafname zo comfortabel mogelijk te maken. Het pijngevoel wordt gemaskeerd door puntjes en door de zijlinkse lancetknop wordt er nooit extra druk gezet tijdens het prikken.

Ateria SafeControl

Veiligheidslancet voorkomt prikincidenten

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste prikincidenten voorkomen wanneer de naald opgeruimd moet worden. Hierdoor zijn veiligheidslancetten zo ontworpen dat dit niet meer mogelijk is. De naald springt terug in de lancet en door de vergrendelingsindicator kan er niet nogmaals geprikt worden.

Waarom werken met veiligheidsnaalden?

- Reduceert prikincidenten

- Creëert een veilige werkomgeving.

- Geeft inhoud aan goed werkgeverschap.

- Vermindert het risico op infecties.

- Vermindert angst en onzekerheid bij uw medewerkers.

- Vermindert personeelsuitval door uitval na een prikincident.

- Het is simpelweg wettelijk verplicht.

Wat zijn de gevolgen van een prikincident?

Voor zowel de zorgmedewerker als voor de werkgever kan een prikincident grote gevolgen hebben. Zelfs als er uiteindelijk geen sprake van besmetting is.

  • Voor de werknemer zal een prikincident stress, angst, concentratie- en productievermindering, uitval of verzuim als gevolg kunnen hebben.
  • Pas na uiterlijk 6 maanden kan de uitslag over een eventuele infectie definitief worden, er heerst dus lang onzekerheid.
  • De werkgever kan juridische schade oplopen door het niet navolgen van de ARBO-wetgeving
  • Ook wanneer er geen sprake is van een besmetting kunnen de financiële gevolgen groot zijn.
  • Een prikincident kan zorgen tot reputatie- of imagoschade.

Om de risico’s en gevolgen van prikincidenten te verminderen is het dus verstandig om een veiligheidspennaald aan te schaffen. Schroom niet om contact met ons op te nemen, wij geven u graag advies over onze veilige naalden voor uw onderneming. Wij zijn te bereiken via het volgende mailadres info@flynther.nl