Uitgebreide productkennisScherpe prijzenVoor 15.00 uur besteld? Morgen al in huis

  • Door ons beperkte assortiment hebben wij uitgebreide productkennis!

Diabetes voetverzorging

Voetencrème voor diabetespatiënt

Een veel voorkomende klacht van diabetespatiënten is dat de conditie van de huid afneemt. Dit komt omdat suikerziekte invloed heeft op de bloedsomloop en zenuwen. De kans op het krijgen van infecties is om deze reden verhoogt en daarom is het belangrijk om diabetische voeten goed te verzorgen. Een goede voetencréme beschermt de voeten tegen droogheid, kloven en infecties.

Waarom moeten een diabetespatiënt de voeten goed verzorgen?

Een complicatie van diabetes is micro-angiopathie. Dit houdt in dat kleine slagaderlijke bloedvaatjes van voeten worden aangetast door de een te hoge suikerspiegel. Bij de voeten ontstaan daardoor bloedcirculatie-problemen, je krijgt dan bijvoorbeeld last van warme rode voeten en de weefsels krijgen minder zuurstof. Tevens worden afvalstoffen minder effectief afgevoerd, met als gevolg dat wondjes aan de voeten slecht genezen. Een andere complicatie is dat de zenuwen minder goed gaan functioneren door hoge bloedglucosewaarden. Het gevoel in de voeten kan daardoor verminderen of zelfs verdwijnen (diabetische neuropathie). Voetproblemen kunnen goed bestreden worden door goed de voeten te verzorgen met crème en de voeten goed te controleren. Het beste is om dit routinematig te doen.

Intensieve zorg met ZANNI FOOT diabetische voetcréme

Wij hebben onderzoek gedaan en zijn gestuit op de voetcréme van Zanni foot. Onze mening is dat een goede crème is voor u als diabetespatiënt om uw voeten te verzorgen. Deze voetcréme is een vocht inbrengende crème die rijk is aan natuurlijke oliën zoals rijst- en amandelolie, sheaboter en andere stoffen die droogheid en barsten tegengaan zoals glycerine en chitosan. De laatste, een polysacharide van mariene oorsprong, heeft een uitstekende genezende kracht.

De ZANNI FOOT diabetische voetcrème is onderzocht voor het dagelijkse welzijn van de gevoelige en droge huid van de diabetische voet.