Geplaatst op: 18 jun 2020

Hét vakblad voor de diabeteszorgverlener is de DiabetesPro. Dit blad staat vol nieuws, wetenswaardigheden en informatie over diabeteszorg. Wij zijn blij dat wij de afgelopen verschijning met de Arteria SafeControl in het blad mochten staan.

Ateria SafeControl

Weet u zeker dat uw huidige pennaald u voldoende bescherming en controle biedt?

De Ataria SafeControl veiligheidspennaald is gemaakt samen met 204 zorgverleners. Ze gaven aan dat ze bij het prikken met een veiligheidspennaald moeite hadden omdat de zichtbaarheid van de naald niet goed was, hierdoor ontbrak er een stuk controle. Een stukje veiligheid is ook dat de juiste dosis toegediend wordt. De zorgverleners gaven ook aan dat het regelmatig voorkomt met de huidige pennaalden dat er een voortijdige activering plaats vond, dit is verleden tijd.

Nadat Owen Mumford de veiligheidspennaald ontwikkeld had, hebben 106 zorgmedewerkers de nieuwe veiligheidspennaald uitgetest. 75% van de ondervraagden gaf aan dat deze veiligheidspennaald de juiste combinatie gaf van veiligheid en controle over de toediening van het geneesmiddel. Maar liefst 92% was het er 100% mee eens dat ze de volledige medicatiedosis hadden toegediend. De meerderheid zou liever de Ateria SafeContol gebruiken als ze de keuze kregen.

De voordelen van de Ateria Safecontrol:

  1. Zichtbare naald voor controle tijdens het injectieproces
  2. Eenvoudige activering (ook met slechts één hand) door de innovatieve handmatige drukknop
  3. Beschermkap voor het afschermen van de naald na injectie om prikincidenten te voorkomen
  4. Dubbele veiligheidsindicator voor zichtbare en hoorbare bevestiging
  5. Tweezijdige bedekking om prikletsel te voorkomen
  6. Steriliteit van de naald door de dop

Om de risico’s en gevolgen van prikincidenten te verminderen is het dus verstandig om een veiligheidspennaald aan te schaffen. Schroom niet om contact met ons op te nemen, wij geven u graag advies over onze veilige naalden voor uw onderneming. Wij zijn te bereiken via het volgende mailadres info@flynther.nl