Gratis verzending ✓ Voor 23.59 uur besteld, de volgende dag verzonden

Het begin van Flynther


Flynther is gestart in 2011 we zijn begonnen met het leveren van naaldencontainers, onze eerste klanten waren afvalinzamelaars. De strategie was om een beperkt assortiment van verbruiksartikelen groot in te kopen bij de fabrikant. Hiermee wilden we een breed aanbod opbouwen voor onze klanten met producten die een goede prijs en kwaliteit hebben. We werken al lange tijd met 3 fabrikanten samen met deze bedrijven hebben we in de Corona tijd aan heel veel vraag naar verpakkingen kunnen voldoen. Inmiddels hebben we het assortiment voor de verpakkingen ook uitgebreid naar niet medische producten. Op de Flynther Verpakkingen pagina van de site is daar meer informatie over te vinden.   

Na de verpakkingen is de aandacht verlegd naar de producten die na gebruik in de naaldencontainers gaan. Zo zijn we distributeur geworden van Owen Mumford een Engels bedrijf dat o.a. de unistik veiligheidslancetten en de Unfine SafeControl veilige pennaald produceert. Hierna zijn we samen gaan werken met VivaChek. Dit bedrijf is inmiddels de grootste exporteur uit China van bloedglucose meetsystemen. Op die manier hebben we een compleet assortiment op kunnen bouwen in de diabetes markt.

In 2019 hebben we een hiv zelftest in de Benelux op de markt gebracht. Deze zelf test is de meest eenvoudige hiv zelftest op de markt en wordt nu in de Benelux veel gebruikt. In hetzelfde jaar hebben we voor Owen Mumford de activiteiten van een Belgisch bedrijf overgenomen sinds die tijd leveren we ook in België en hebben we daar ook een collega die de ziekenhuizen bezoekt.

Via de Flynther site en Bol.com verkopen we ook al sinds 2014 direct aan consumenten. De laatste jaren hebben we hier ook extra aandacht aanbesteed en worden er dagelijks pakjes verzonden.

Vanaf onze locatie in Dronten hebben we voldoende ruimte om producten op voorraad te houden en dus ook snel te kunnen leveren.

De komende tijd gaan we uitbreiden met onze verpakkingen en er zal snel meer nieuws volgen over een nieuw project.

Samenwerkingen

Owen Mumford

Flynther is voor de Benelux de distributeur van Owen Mumford, een Engels bedrijf dat o.a de unistik veiligheidslancetten en insuline pennaalden maakt.
Owen Mumford is een wereldwijde marktleider in het ontwerpen en produceren van medische hulpmiddelen. Owen Mumford ontwikkeld baanbrekende medische producten waaronder haar eigen Owen Mumford-merken, evenals aangepaste apparaat oplossingen voor 's werelds toonaangevende farmaceutische en diagnostische bedrijven. Deze innovaties helpen patiënten en zorgverleners effectieve behandelingen te leveren. Owen Mumford heeft 800 medewerkers en kantoren/ productie faciliteiten in 6 verschillende landen. De producten worden aan meer dan 60 landen geleverd. Door ons werk en onze partnerschappen proberen
we de kwaliteit van leven te verbeteren, therapietrouw aan te moedigen en de zorgkosten te verlagen. Kortom een verschil maken in het leven van de mensen die onze producten gebruiken.

VivaChek

VivaChek is opgericht in juni 2013 in Wilmington, Delaware USA met als de doel de internationale markt te bedienen met POCT (point-ofcare-testing) producten. Sindsdien is het een bedrijf geworden dat via haar partners in meer dan 70 landen producten levert. VivaChek Biotech is inmiddels de Chinese #1 als het gaat om export van bloedglucose test strips naar Europa. De productie faciliteit van 10.000 vierkante meter heeft een jaarlijkse capaciteit van 500 miljoen teststrips. VivaChek Biotech heeft een strikt "Quality Management System" (QMS) dat alle regelgeving volgt opgezet door de US FDA, en de Europese CE normering, SFDA, EN ISO 15197:2015, en ISO13485.

Bol.

Bol. (voorheen Bol.com) is een webwinkel waar wij al sinds augustus 2014 onze producten aanbieden. Sinds die tijd waarderen onze klanten via Bol. ons met gemiddeld een 9. Voor klantcontact scoren wij zelfs een 10! Wij zijn dus een betrouwbare partner met veel positieve klanten. Ons sleutelwoord 'ondersteuning' blijkt ook onder onze Bol. klanten vernomen te worden. De laatste drie maanden zijn wij 100% positief beoordeeld.

2chek.nl

2chek.nl is speciaal ingericht voor diabetespatiënten en personen die meer te weten willen komen over diabetes. Door de combinatie tussen een webshop en informatieve pagina's zijn de nodige producten en informatie op één website vinden. Hierdoor biedt 2chek.nl een meerwaarde voor diabetespatiënten.

louis-reed-pwcKF7L4-no-unsplash

Zakelijk:

Klanten van Flynther zijn voor de verpakkingen alle grote afvalinzamelaars in Nederland. Hiernaast zijn zorginstellingen, laboratoria, apotheek ketens en ziekenhuizen ook grote afnemers van onze oplossingen voor het medisch afval.

De medische producten zoals ons assortiment voor behandeling van diabetes worden geleverd aan alle grote distributeurs en apotheek ketens, maar ook hier leveren we direct aan trombosediensten, ziekenhuizen, laboratoria en verzorgingshuizen. Wij leveren ook aan non-gouvernementele organisaties. Inmiddels leveren wij niet meer alleen producten in Nederland maar zijn wij internationaal actief. We hebben o.a. klanten in Griekenland, Frankrijk en Italië.

Meer informatie
luis-villasmil-4V8uMZx8FYA-unsplash

Particulier:

Niet alleen bedrijven hebben wij als klant maar ook particulieren. Om diabetespatienten het beste van dienst te zijn hebben wij de website 2chek.nl ingericht. Hier kunnen diabetespatienten niet alleen producten bestellen maar ook alle informatie over diabetes vinden. Zo proberen wij een steentje bij te dragen om de behandeling van diabetes gemakkelijker te maken.

Meer informatie

Al 8 jaar dé leverancier van de beste medische verbruiksartikelen

Flynther is 8 jaar geleden opgericht. De doelstelling van Flynther is om de beste verbruiksartikelen die in de zorg worden gebruikt te leveren tegen de beste prijs. Om ons hierin te onderscheiden hebben we een beperkt assortiment en kopen we altijd direct in bij de fabrikant. Hierdoor kunnen we de beste producten voor de beste prijs aanbieden en kunnen we ons doel behalen.