Gratis verzending ✓ Voor 23.59 uur besteld, de volgende dag verzonden

Zero Waste verpakkingen

Flynther is al enkele jaren sponsor van de Zero Waste Foundation. Deze Foundation heeft zich als doel gesteld om de transitie naar duurzaam ondernemen en een circulaire economie te versnellen. De Foundation biedt een platform om connecties te leggen en met behulp van best practices sneller doelen te bereiken.

De Missie van de ZeroWaste Foundation is het herdefinieren van het begrip afval, want zoiets als afval bestaat niet echt. Afval naar grondstof is een kernactiviteit van de ZeroWaste Foundation.

Op het gebied van afval naar grondstof zijn we begonnen met een hartstikke leuk project. Samen hebben wij een box ontwikkeld voor het inzamelen van koffiedrab. Deze koffiedrab is een waardevolle energiebron, meststof en grondstof voor producten. Je kunt er van alles mee maken zoals mokken, tassen zeep, inkt, bloempotten en notitieboekjes. Koffiedik wordt ook gebruikt voor het kweken van oesterzwammen.

De boxen hebben een inhoud van 40L en zullen gebruikt gaan worden in het centrum van Amsterdam. Daar zit veel horeca. Om de boxen in te zamelen wordt een fijnmazige distributie gevraagd, dus 1x per week worden nieuwe boxen uitgeleverd en volle boxen worden dan ingezameld. Het is belangrijk dat er geen schimmel op de koffiedrab staat, want dan is het niet meer te gebruiken. Om dit te voorkomen moet er minimaals één maal per week ingezameld worden.

De volle boxen gaan terug naar de verwerker waar de koffiedrab als grondstof verder verwerkt kan gaan worden.

Om afval in te kunnen gaan zetten als grondstof is het belangrijk dat deze als monostroom wordt ingezameld. Dus in dit geval alleen koffiedrab geen roerstokje, suikerzakjes of koffiepads. De print en informatie op de boxen wordt zo ook gebruikt om de gebruikers hierover te informeren.

De volgende boxen die we zullen gaan introduceren zullen zijn voor het inzamelen van sinaasappel schillen. Ons doel is om het concept van ZeroWaste Boxen verder uit te gaan bouwen zodat we afval in kunnen gaan zetten als grondstof.

Custom made verpakkingen koffie